Locaties

Nieuwbouw Etten-Leur 2022: Bouwen, Bouwen, Bouwen

De woningmarkt is verstoord. Starters kunnen niet aan een betaalbare woning komen, de wachtlijsten voor sociale huur zijn veel te lang en er zijn te weinig geschikte woningen voor senioren. Oftewel het advies van KoningsWonen: Bouwen, Bouwen, Bouwen voor onze kinderen en onze ouders!

Om tegemoet te komen aan de vraag aan nieuwe woningen moet Etten-Leur dus veel huizen bouwen, tenminste 800 woningen in de periode 2022-2025 is de hoop en verwachting. Binnen de grenzen wordt gewerkt en gedacht aan: Van Bergenpark, Stationsgebied, Centrum en daarnaast ter afronding in Schoenmakershoek Oost en tenslotte Haansberg Oost. Ook worden hopelijk vanaf 2025 de eerste huizen op Hoge Haansberg gebouwd en aansluitend Lage Vaartkant.

Er is een schrijnend tekort aan betaalbare woningen voor starters op de woningmarkt. Minimaal een kwart van genoemde 800 woningen, zou voor de starters moeten zijn. Het betreft met name betaalbare koopwoningen (100) alsmede sociale huur (100). Betaalbare koopwoningen betekent in deze tijden € 250.000 vrij op naam en wat KoningsWonen betreft uitsluitend voor starters uit Etten-Leur of zij die daar op een of andere manier (sociale) binding mee hebben.

Senioren zijn op zoek naar een “kleinere” woning. Op dit moment worden veel appartementen gebouwd, maar er is met name vraag naar grondgebonden woningen voor ouderen= patio’s. Dit mag in diverse prijsklassen, van € 300.000 tot ongeveer € 600.000.

Daarnaast pleit KoningsWonen al langere tijd voor nieuwe innovatieve woonvormen zoals tiny houses, geclusterd wonen, (luxe) patiowoningen en kleine betaalbare grondgebonden woningen  met zorgmogelijkheden. Wanneer woningeigenaren hun grote koopwoning willen delen met jongeren, dat moet de gemeente dit faciliteren; ook dit draagt zeker bij aan een gezondere woningmarkt.

In de komende jaren zullen twee grote uitbreidingsgebieden worden aangewezen als locaties voor woningbouw, te weten Hoge Haansberg en Lage Vaartkant. Gedacht wordt om hier ruim 2.000 woningen te bouwen, hiervoor geldt in deze woningmarkt, hoe eerder hoe beter!

Bekijk op de onderstaande kaart de huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties in Etten-Leur.

Stationsplein
Lees meer…

Nieuwe Nobelaer
Lees meer…

De Streek
Lees meer…

Van Bergenpark
Lees meer…

4Heemskinderen
Lees meer…

Spoorzone Juvenaat
Lees meer…

Couperuslaan
Lees meer…

Kompas
Lees meer…

Withof
Lees meer…

Kloostervelden
Lees meer…

Haansberg-Oost
Lees meer…

Op de hoogte blijven van al het nieuwbouw nieuws?

Compare listings

Vergelijken